Companii

Alka şi-a făcut departament de „afaceri internaţionale“ să susţină extinderea mărcii Elephant pe pieţe externe

Ady Hirsch, CEO al producătorului de dulciuri Alka

Ady Hirsch, CEO al producătorului de dulciuri Alka

Autor: Mădălina Panaete

05.02.2016, 00:05 565
Ady Hirsch, directorul exe­cutiv (CEO) al producătorului de dulciuri Alka, spune că o com­panie antreprenorială româ­nească trebuie să îndeplinească anumite „criterii” înainte să se gândească la ofensiva pe pieţele externe.
 
„Orice producător care vrea să reuşească la export trebuie mai întâi să reuşească pe piaţa locală. După care trebuie să facă o schimbare la nivelul culturii organizaţionale, adică să înlo­cuiască abordarea locală cu abordarea internaţională. Şi acest lucru înseamnă cunoaşterea de limbi străine, dar şi a modului în care se face business în ţara unde vrea să exporte, cum gândesc consumatorii acolo, dar şi buyer-ii şi importatorii“, a declarat Ady Hirsch, executivul care conduce un grup cu afaceri cumulate de peste 200 milioane de lei.
 
Tot mai multe afaceri antre­prenoriale pariază pe exporturi, multe dintre acestea având vânzări foarte mici la nivel local. Însă aplică pe plan intern „lecţiile“ învăţate în străinătate. Totodată, participarea la târgurile inter­naţionale este un alt prilej pentru producătorii locali „să arunce“ un ochi la ce face concurenţa străină, dar şi să-şi găsească parteneri de export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO