Alka şi-a făcut departament de „afaceri internaţionale“ să susţină extinderea mărcii Elephant pe pieţe externe

Secțiune susținută de Medlife Logo

5 feb 2016 Autor: Mădălina Panaete

Ady Hirsch, directorul exe­cutiv (CEO) al producătorului de dulciuri Alka, spune că o com­panie antreprenorială româ­nească trebuie să îndeplinească anumite „criterii” înainte să se gândească la ofensiva pe pieţele externe.
 
„Orice producător care vrea să reuşească la export trebuie mai întâi să reuşească pe piaţa locală. După care trebuie să facă o schimbare la nivelul culturii organizaţionale, adică să înlo­cuiască abordarea locală cu abordarea internaţională. Şi acest lucru înseamnă cunoaşterea de limbi străine, dar şi a modului în care se face business în ţara unde vrea să exporte, cum gândesc consumatorii acolo, dar şi buyer-ii şi importatorii“, a declarat Ady Hirsch, executivul care conduce un grup cu afaceri cumulate de peste 200 milioane de lei.
 
Tot mai multe afaceri antre­prenoriale pariază pe exporturi, multe dintre acestea având vânzări foarte mici la nivel local. Însă aplică pe plan intern „lecţiile“ învăţate în străinătate. Totodată, participarea la târgurile inter­naţionale este un alt prilej pentru producătorii locali „să arunce“ un ochi la ce face concurenţa străină, dar şi să-şi găsească parteneri de export.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.02.2016

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Alka
, piata
, afaceri
, departament
, extindere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide