Companii

Alpin asteapta 11 mil. euro din inghetata

07.08.2007, 20:20 104

Producatorul de inghetata Alpin 57 Lux din Sebes, Alba, preconizeaza o crestere cu cel putin 20% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul 2006, cand cifra de afaceri a fost de 11,3 mil. euro (38,3 mil. lei).
Conform datelor companiei, brandul Alpin detine o cota de piata intre 15-17%. "Pentru acest an ne-am propus cel putin mentinerea acestei cote de piata, daca nu chiar depasirea ei, una dintre strategiile noastre fiind diversificarea ofertei existente", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Istrate, director general al Alpin 57 Lux.
Compania are o capacitate de productie de 50 de tone pe zi. Fabrica este functionala 7 luni pe an, apeland mai ales la muncitori sezonieri. Pana in prezent, investitiile in Alpin se ridica la 15 mil. euro, potrivit directorului general. Alpin beneficiaza de un sistem propriu de distributie pentru inghetata, format din 90 de camioane, potrivit datelor companiei.
Pentru 2007, Alpin 57 Lux a stabilit un buget de investitii de 2,5 mil. euro, care vizeaza cresterea productiei de inghetata si marirea retelei de distributie.
"In acest an, Alpin 57 Lux a lansat pe piata o gama premium, sub marca Madrigal, de consum familial, realizat in 7 sortimente. Au mai fost lansate si produse de tip impuls, Alpini inghetata cu supriza si Sandwich Junior", a afirmat Istrate. Alpin a prevazut investitii in achizitionarea de lazi si camioane frigorifice personalizate, in modernizarea ambalajelor produselor, la standarde europene, precum si in strategiile de marketing. Principalii actionari sunt Ioan Istrate si Paraschiva Istrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO