Companii

Alpinistul David Neacşu, care a deschis piaţa echipamentelor sportive în România, a vândut magazinul Himalaya din Bucureşti unei companii de alpinism utilitar

Alpinistul David Neacşu, care a deschis piaţa...

Autor: Cristina Roşca

23.11.2021, 15:25 5576

Stral Big, companie specializată în alpinism utilitar şi lucrări speciale în industrie, a preluat 100% din capitalul companiei GD Escapade, care operează magazinul Himalaya de pe Calea Moşilor din Bucureşti, fondat în urma cu 27 de ani de alpinistul David Neacşu.

Tranzacţia a fost asistată de Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacţiei, alături de Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, consultanţii legali şi de Banca Transilvania, finanţatorul tranzacţiei.

“Astăzi am predat ştafeta tânărului Ionuţ Gavrilă Blenche, care are 34 de ani, exact vârsta la care eu am început business-ul Himalaya. Noi nu am făcut doar vânzări de produse premium pentru pasionaţii de munte si de aventură (având în portofoliu branduri precum Mammut, Petzl, Lowa etc), ci am fost antrenorii de performanţă pentru cei care îndrăznesc să viseze la mai mult.

La 61 de ani, nu mai pot ţine pasul cu digitalizarea şi cu globalizarea, s-au dus vremurile poetice din industria outdoor. Am încredere că Gabi va continua spiritul pe care eu l-am insuflat companiei. De acum vreau să mă liniştesc ca să pot aşterne pe hartie o parte din experienţele trăite în expediţiile şi în călătoriile mele!”, mărturiseşte David Neacşu.

David Neacşu este un alpinist român care a participat la 28 de expeditii mari şi care a condus prima expediţie românească pe Everest, în 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO