Companii

Alro se pregăteşte să închidă temporar o parte din activitate

Alro se pregăteşte să închidă temporar o parte din...

Autor: Adrian Cojocar

05.03.2014, 19:12 541

Producătorul de aluminiu Alro Slatina a anunţat pe bursă că va evabora în perioada următoare un plan de închidere a unor activităţi ale societăţii după ce estimările conducerii privind taxele pe energie pentru cogenerare şi cu certificatele verzi au fost depăşite cu circa 17%, urmând ca acestea să majoreze cheltuielile şi să afectezez rezultatul financiar al societăţii.

"Alro va trebui să plătească în plus pentru eco-taxe 20 de milioane de lei, doar pentru  cheltuielile de regularizare din 2013, iar impactul asupra bugetului pentru 2014 este de aşteptat să depăşească cu cel puţin 80 de milioane de lei actuala estimare a Companiei. De aceea, compania trebuie să elaboreze un plan de închidere pentru o parte importantă a capacităţilor-cheie pentru producerea aluminiului primar, astfel, reducând drastic consumul de energie", se arată în comunicatul emis pe bursă de reprezentanţii Alro Slatina.

Alro miza în bugetul pentru acest an pe o revenire a vânzărilor, la 642 mil. dolari şi un profit de 3,2 mil. dolari. Conducerea societăţii spune că în noile condiţii trebuie să-şi revizuiască bugetul pentru acest an pentru a include taxele mai mari pentru energie şi al închiderii de activităţi.

Alro Slatina (ALR), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat anul trecut o pierdere netă ajustată preliminară de 78 milioane lei (17,6 milioane euro), faţă de profit în 2012, iar afacerile au scăzut cu 12%, la 2,02 miliarde lei (457 milioane euro) 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO