Companii

Altex şi-a bugetat investiţii de 30 mil. euro în 2022, bani ce merg către lansarea platformei de tip marketplace, în aplicaţia mobilă, reamenajarea magazinelor şi deschiderea de noi unităţi. Anul trecut, Altex a avut afaceri record de 5,9 miliarde lei şi un profit net de 129,5 mil. lei, conform datelor Ministerului de Finanţe

Retailerul are o reţea de 125 de magazine fizice în România sub brandurile Altex şi Media Galaxy. În continuare compania crede că mai e loc de expansiune.

Retailerul are o reţea de 125 de magazine fizice în România sub brandurile Altex şi Media Galaxy. În continuare compania crede că mai e loc de expansiune.

Autor: Cristina Roşca

15.07.2022, 10:30 725

♦ Retailerul electro-IT are o reţea de 125 de magazine fizice în România sub brandurile Altex şi Media Galaxy.

Retailerul electro-IT Altex, liderul pieţei de profil, şi-a bugetat pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri de circa 10%, ritmul fiind mai redus decât în ultima perioadă, iar asta din cauza inflaţiei care a început deja să mănânce din puterea de cumpărare a românilor. Rata anuală a inflaţiei a urcat în luna iunie la 15,05%, după ce accelerase la 14,5% în mai, conform INS.

„Debutul lui 2022 a fost unul deficitar, piaţa înregistrând o mică scădere faţă de anul trecut. În pofida acestui fapt, Altex preco­nizează că în perioada imediat următoare, în T3 şi, respectiv T4, o să se înregistreze o creş­tere, iar profitabilitatea va fi una consistent pozitivă. În acest an, Altex îşi propune o creştere de peste 10 procente a cifrei de afaceri“, spun reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO