Companii

Altex inchide complexul Media Galaxy de la Unirii pana la finalul lunii

Altex inchide complexul Media Galaxy de la Unirii pana la finalul lunii
18.01.2009, 18:46 1480

Dan Ostahie (foto mare), presedintele grupului Altex, a declarat ca magazinul Media Galaxy Unirii, cel mai mare si reprezentativ magazin al retelei de electroretail, va fi inchis pana la finalul lunii ianuarie. Negocierile pentru inchiderea unuia dintre cele doua spatii operate in centrul comercial din centrul orasului au inceput in urma cu mai mult de zece zile. In Unirea Shopping Center retailerul Altex opereaza un magazin Altex si un Media Galaxy de 6.000 mp inaugurat in urma cu doi ani si jumatate.

"Se poate vedea deja care dintre cele doua magazine va fi inchis. Media Galaxy Unirii va inceta activitatea pana la finalul lunii, iar angajatii vor fi mutati apoi in noul magazin ce va fi deschis in cartierul Militari", a declarat Dan Ostahie. Noul magazin Media Galaxy este construit in Militari Shopping Center, in vecinatatea retailerilor Praktiker si Auchan. Angajatii magazinului au fost informati despre inchiderea magazinului, dar nu au inca cunostinta despre transferul la o alta unitate sau despre o posibila disponibilizare.Potrivit calculelor ZF, costul chiriei anuale pentru Media Galaxy Unirii se ridica la 800.000 de euro, considerand o chirie medie de 15 euro/mp, iar vanzarile lunare pe metru patrat la 280 de euro. In acest caz, vanzarile anuale ale magazinului Media Galaxy Unirii, cu o suprafata comerciala mai mare si un trafic mai intens, pot ajunge la 20-22 mil. euro.Acum doi ani si jumatate, la deschidere, sute de oameni se bateau sa intre in magazinul Media Galaxy din Unirii pentru reduceri Pentru aceste calcule au fost utilizate o cifra de afaceri de 300 mil. euro in 2008 si o suprafata comerciala de 90.000 mp.
Ostahie a pus in aplicare un plan suplimentar de optimizare a retelei de retail, dupa ce in 2008 a inchis cateva unitati neperformante. Strategia presupune in primul rand o distributie uniforma a unitatilor de retail din capitala in functie de punctele comerciale principale, dar cu costuri de operare sustenabile.
Daca negocierile pentru inchidere au inceput in urma cu doua saptamani, aprovizionarea unitatii a fost oprita cu mult inainte, potrivit declaratiilor angajatilor unitatii. Acest lucru se observa si in rafturile magazinului, unde oferta de produse s-a diminuat considerabil si unde si-au facut loc ofertele promotionale si oferte pentru ultimul produs. Angajatii au mentionat si faptul ca incepand cu aceasta saptamana vor avea loc oferte suplimentare ce au in vedere lichidarea stocului inainte de inchidere. Compania nu a anuntat inca rezultatele financiare finale pentru anul trecut insa reprezentantii Altex au declarat ca luna decembrie a adus vanzari mai mici decat cele bugetate, dar in acelasi timp tinta de vanzari de 300 de milioane de euro pentru 2008 a fost atinsa.
 
 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO