Companii

Altex inchide un magazin din Unirea Shopping Center

Ostahie: Inchidem un magazin din Unirea Shopping Center

Dan Ostahie, presedintele Altex: Cand meteorologii spun ca ploua, iti iei umbrela. La fel, cand piata scade trebuie sa stii cand sa faci si pasul inapoi.

07.01.2009, 19:01 956

"Nu stim inca daca vom inchide magazinul Media Galaxy sau Altex, important este ca va ramane unul si trebuie sa decidem impreuna cu cei de la Unirea. Am primit acordul sa iesim din unul dintre aceste spatii si vom decide care dintre ele va fi", a spus Dan Ostahie.

Masura Altex vine la aproximativ doua luni dupa ce retailerul Flamingo a renuntat la spatiul detinut in magazinul Unirea din Capitala.
Motivul principal pentru care actionarul Altex va alege doar unul dintre cele doua spatii din cadrul centrului comercial il reprezinta reducerea semnificativa a vanzarilor de electrocasnice din ultima perioada, dar si previziunile de scadere a acestui tip de consum in lunile ce urmeaza.
Magazinul Media Galaxy de la parterul centrului comercial Unirea are o suprafata de peste 4000 mp, fiind cea mai mare locatie a grupului Altex si inregistrand in ultimul an printre cele mai bune vanzari din retea, potrivit unor informatii anterioare.
"Nu stiu inca cine va ocupa spatiul la care vom renunta noi, dar cred ca va fi un retailer de imbracaminte pentru ca este un segment care a crescut pana acum si se poate dezvolta bine, sustinand chiriile", a spus Ostahie.
Potrivit calculelor ZF, pornind de la o chirie medie de 15 euro/mp pentru un spatiu atat de mare, Altex ar fi putut plati o chirie anuala in jurul a 800.000 de euro. Informatia nu a fost insa confirmata de Ostahie.
El a adaugat ca reteaua urmeaza sa treaca printr-o perioada de optimizare a suprafetelor de vanzare, iar primele magazine afectate vor fi cele pentru care se prevad pierderi in perioada urmatoare.
Reasezarea Altex vine intr-o perioada in care intregul sector electroIT inregistreaza reduceri importante ale vanzarilor. "Cand meteorologii spun ca ploua, iti iei umbrela. La fel, cand piata scade trebuie sa stii cand sa faci si pasul inapoi. Strategia presupune sa ne asezam deocamdata mai bine pe piata din Bucuresti", a spus Ostahie.
Optimizarea suprafetelor presupune organizarea lor la distante satisfacatoare pentru a nu isi canibaliza vanzarile. Asftel, un nou Media Galaxy va fi deschis in Militari Shopping Center, alaturi de Praktiker si Auchan.
"Media Galaxy este un magazin de destinatie si trebuie sa fim in aceste centre comerciale care vor suscita interesul la revenirea pietei. Acum este momentul intrarii in aceste proiecte", a adaugat Ostahie.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO