• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Companii

Alţii iau banii, România stă în criză politică: Douăsprezece state UE au primit primii bani din PNRR. Grecia deja are 4 mld. euro pentru a începe investiţiile. România aşteaptă terminarea crizei politice

Alţii iau banii, România stă în criză politică: Douăsprezece state UE au primit primii bani din PNRR. Grecia deja are 4 mld. euro pentru a începe investiţiile. România aşteaptă terminarea crizei politice

Autor: Roxana Petrescu

15.09.2021, 17:50 325

România rămâne fără Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) aprobat, lupta politică fiind mult mai importantă decât atragerea banilor europeni. Oamenii din piaţă spun că una dintre problemele legate de PNRR-ul României este chiar lista de proiecte, unele fără studii de fezabilitate, în contextul în care investiţiile trebuie finalizate până în 2026 pentru a primi banii.

„Comisia Europeană a eliberat azi (9 august) o tranşă de 4 miliarde de euro, echivalentul a 13% din alocarea de graturi şi împrumuturi pe care statul elen o va primi prin Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă. Grecia este unul dintre primele state care a primit o plată de prefinanţare sub acest mecanism. Această tranşă va sprijini Grecia pentru a lansa implementarea investiţiilor şi a măsurilor de reformă cruciale incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilianţă al ţării“, se arată pe site-ul Comisiei Europene. În total, Grecia va primi un pachet financiar de 30,5 miliarde de euro, statul elen primind printre primii aprobarea pentru PNRR-ul depus.

Letonia, Cipru, Danemarca, Germania, Franţa, Spania, Lituania, Italia, Belgia, Luxemburg şi Portugalia sunt celelalte state membe care, alături de Grecia, au primit deja primele tranşe de finanţare pentru proiectele de investiţii incluse în PNRR.

România nici măcar nu are PNRR-ul aprobat, oamenii din piaţă spunând că una dintre probleme ar fi char lista de proiecte depusă, unele fără studii de fezabilitate.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: