Companii

Ambasada Italiei la Bucureşti: Nu mai este sustenabil ca legislativul să fie izolat. Participarea mediului privat şi academic înseamnă valoare adăugată la procesul legislativ în sine

Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România.

Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România.

Autor: Răzvan Botea

13.04.2022, 00:05 103

Participarea mediului privat şi academic la procesul de legiferare aduce valoarea adăugată procesului în sine, a fost unul dintre mesajele-cheie ale ambasadorului Italiei în România, Alfredo Durante Mangoni, în cadrul evenimentului Business Integrity Forum, organizat de Ambasada Italiei şi Parlamentul României. Participarea tuturor actorilor afectaţi de procesul legislativ este practica viitorului, iar, în Italia, cooperarea dintre legislativ, mediul academic şi mediul privat a fost un succes, a mai spus el.

„Nu mai este sustenabil să păstrezi legislativul izolat. Este timpul să ascultăm ce au de spus companiile. Acest nou viitor, în care procesul legislativ se desfăşoară cu participarea mediului privat şi academic, înseamnă valoare adăugată şi eficienţă în procesul legislativ în sine“, a spus Mangoni.

Integritatea şi reputaţia unei companii sunt active importante care pot duce la o competitivitate crescută. În final, avantajul competitiv se transformă în cotă de piaţă şi noi joburi, a mai spus ambasadorul Italiei la Bucureşti.

„Companiile au înţeles cât de importantă este integritatea unei companii, reputaţia ei. Acestea ar putea deveni avantaje competitive, care se pot traduce în cote de piaţă şi oportunităţi de joburi.“

Italia este al patrulea cel mai important investitor străin în România, cu un stoc al investiţiilor străine directe de 7,6 miliarde de euro la finalul lui 2020, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR). De asemenea, Italia este al doilea cel mai important partener comercial al României, după Germania. Schimbul total de mărfuri dintre România şi Italia se ridică la 14 miliarde de euro, adică circa 11% din exporturile şi importurile României. Potrivit datelor Ambasadei Italiei în România, mai mult de 23.000 de companii italiene activează în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO