Companii

Ambiţia Wizz Air: În cinci ani vom dubla traficul în România, ţintim 15 milioane de pasageri

Jozsef Varadi, CEO Wizz Air

Jozsef Varadi, CEO Wizz Air

Autor: Mirabela Tiron

09.11.2017, 00:07 1052

Jozsef Varadi, CEO al Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, spune că în primele zece luni din acest an com­pa­nia a transportat 6,1 milioane de pasa­geri pe piaţa din România, în creştere cu 32% faţă de perioada similară a anu­lui trecut iar până la final de an traficul va depăşi nivelul de 7 milioane de pa­sa­geri, aşa cum a prognozat la început de an.

„Am înregistrat o creştere semni­fi­ca­tivă a traficului de pasageri pe piaţa din România, unde suntem cea mai ma­re linie aeria­nă, chiar mai ma­re ca Tarom. Am ajuns la 6,1 mi­lioa­ne de pasa­geri în ianua­rie-oc­tom­brie, în creş­tere cu 32% faţă de pe­rioada si­milară a anu­lui trecut. Având în vedere ca­paci­tă­ţile noi alo­cate estimăm pentru anul viitor o creş­tere cu 18%  a nu­mă­rului de pasageri“, a declarat pentru ZF Josef Varadi, unul dintre cei mai pu­ternici executivi din industria aeriană.

România este una din cele mai mari pieţe pentru low-costul Wizz Air, potrivit lui Varadi, care vede potenţial mare de dezvoltare şi pentru următorii cinci ani având în vedere dimensiunea ţării şi numărul de locuitori.

Compania a devenit liderul pieţei aeriene locale în 2011, când a depăşit ca trafic compania de stat Tarom reuşind să se extindă an de an. De atunci, Wizz Air şi-a crescut traficul de pasageri anual şi a ajuns la o cotă de piaţă de aproape 35%, potrivit calculelor ZF.

Anul trecut, compania a trans­portat peste 5,5 milioane de pasageri pe rutele sale din România în creştere cu 23% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO