Companii

America House, cea mai scumpă clădire de birouri cumpărată în România, revine pe piaţă la vânzare

America House, cea mai scumpă clădire de birouri...

Autor: Bogdan Alecu

13.02.2017, 00:07 8567
Clădirea America House va fi scoasă la vânzare anul acesta, la zece ani de când a devenit cel mai scump proiect de birouri tranzacţionat în România.

America House este deţinută de fondul francez de investitii AEW Europe, unul dintre principalii adminis­tra­tori de proprietăţi şi investiţii imobiliare din Europa.

„America House va ieşi la vânzare anul acesta, cel mai probabil aceasta fiind cumpărată de actualul proprietar în perioada de boom a economiei româneşti“, a spus Viorel Opaiţ, business development director în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL la emisiunea ZF Live.

America House a fost cumpărată în august 2007 de Natixis, a cărui divizie imobiliară este AEW Europe de la Globe Trade Canter contra sumei de 120 de milioane de euro, nivel neatins de atunci de niciun alt proiect vândut în ultimul deceniu.

Singura tranzacţie care ar putea să o depăşească ar fi vân­za­rea birourilor AFI Park, aceasta fiind evaluată la 164 de milioane de euro.

Potrivit datelor din piaţă, America House s-ar vinde acum pentru circa 80-90 mil. euro, cu 30-40 mil. euro mai puţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO