Companii

Americanii au schimbat managementul la Solectron

31.03.2005, 00:00 41


Compania americana Solectron, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii pentru producatorii de echipamente electronice pe plan mondial, a anuntat ieri ca a decis schimbarea conducerii din Romania si l-a numit pe Gianluca Testa in functia de director general.


Oficialii companiei nu au dorit sa precizeze care sunt motivele pentru care au decis sa faca aceasta schimbare la nivel de top management.


"Ca director general al Solectron Romania sunt hotarat sa transform fabrica de la Timisoara intr-un centru de excelenta pentru productia de calitate in Europa", a spus Testa, de nationalitate italiana.


Inainte de a se alatura companiei Solectron, Gianluca Testa a activat timp de 10 ani in domeniul financiar-bancar, 10 ani in industria de productie si timp de 13 ani a detinut functii de management.


Ultima functie detinuta inainte de numirea la Solectron a fost cea de director general al fabricii Zoppas Industries Romania din Sannicolau Mare, producatoare de rezistente electrice destinate uzului industrial si electrocasnic.


In ceea ce priveste experienta in sectorul bancar, Gianluca Testa a facut parte din conducerea bancilor italiene Banca Fideuram Padova si Banco di Sicilia Padova.


Testa a studiat stiintele politice la Universitatea din Padova si a absolvit un curs de instruire in cadrul Business Administration School - Universita Bocconi, Milano.


De asemenea, a urmat diverse cursuri de instruire pentru domeniul bancar, managementul creditarii si resurse umane.


Anuntul privind numirea lui Testa in functia de director general nu vine intr-un moment foarte bun pentru Solectron Romania, compania anuntand zilele trecute ca va derula un program de disponibilizari din cauza lipsei de comenzi.


In urma acestei situatii, aproape 700 de angajati vor parasi in acest an societatea. Concedierile se vor face in doua etape: 586 de angajati disponibilizati in martie si inca 105 in perioada mai - septembrie.

Solectron Romania a luat fiinta in anul 1997, iar valoarea totala a investitiei de la Timisoara depaseste 150 de milioane de dolari (circa 115 milioane de euro).


Potrivit datelor Ministerului Finantelor, Solectron Romania a avut in 2003 o cifra de afaceri de aproape 49 de milioane de euro, in crestere cu 36% fata de anul anterior.


La nivel global, Solectron a inregistrat in anul fiscal 2004 venituri operationale de 11,6 miliarde de dolari (9,3 miliarde de euro). Cifra neta de vanzari a Solectron pentru Europa in anul fiscal 2004 a atins 1,6 miliarde de dolari (1,2 miliarde de euro).
miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO