Companii

Americanii de la Corteva cultivă 11.000 ha cu porumb pentru sămânţă. Din fabrica de la Afumaţi porumbul şi floarea-soarelui ajung până în Coreea de Sud. „Procesăm aproximativ 42 de tipuri diferite de hibrizi de porumb şi floarea-soarelui, volumul este imens şi încă mai avem loc pentru creştere.“

Andre Negreiros, business leader pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Corteva Agriscience

Andre Negreiros, business leader pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Corteva Agriscience

Autor: Florentina Niţu

14.05.2024, 10:00 184

În urma investiţiilor făcute recent de americanii de la Corteva Agriscience în staţia de procesare de la Afumaţi (ju­deţul Ilfov), de aproa­pe 15 milioane de dolari, pentru a răspunde cererii crescute interne şi internaţionale de la fermieri pentru seminţe de po­rumb şi floarea-soarelui, aceasta a de­venit una dintre cele mai impor­tante pentru grup. De aici, seminţele sunt exportate din Bulgaria şi Austria până în Coreea de Sud.

„Afumaţi este una dintre cele mai importante staţii de producţie pe care le avem în întreaga regiune şi a crescut mult pentru că am investit mult în ultimii ani. În sezonul trecut, am produs pe aproximativ 11.000 de hectare de porumb pentru sămânţă şi am procesat peste 2 milioane de unităţi de sămânţă de porumb şi floa­rea-soarelui. Procesăm aproximativ 42 de tipuri diferite de hibrizi de po­rumb şi floarea-soarelui, volumul este imens şi încă mai avem loc pentru creştere“, a spus Andre Negreiros, business leader pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Corteva Agriscience, într-un interviu acordat pentru ZF.

El a adăugat că la Afumaţi mai sunt produse şi seminţe de soia, dar şi de rapiţă pentru ulei.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro