Companii

Americanii de la Cameron, care au două fabrici de utilaj petrolier pe plan local, se menţin la peste 1 mld. lei, după o scădere de 10%. „Am avut vânzări semnificative de soluţii digitale în România“

Americanii de la Cameron, care au două fabrici de utilaj...

Autor: Roxana Petrescu

16.06.2021, 16:45 230

Cameron România, companie deţinută acum de gigantul american Schlumberger, a rămas cel mai mare furnizor de echipamente şi servicii pentru industria petrolieră locală, puternic afectată de criza sanitară de anul trecut. Vânzările de soluţii complexe au echilibrat balanţa după un start de an di­ficil, se arată în rapoartele companiei.

„Vânzările de soluţii digitale şi de software au fost semnificative în Ru­sia, Scandinavia, Ro­mâ­nia, Ucraina şi Turcia“, se precizează în raportul pen­tru ultimul trimestru din 2020 publicat de grupul american.

Datele de la Ministerul Finan­ţe­lor arată că anul trecut com­pania a avut un business local de 1,17 mi­liarde de lei, cu 10% mai mic faţă de cel din 2019, anul 2020 fiind extrem de dur pentru companiile petroliere. Compania a terminat anul cu un profit net de 85,8 milioane de lei, faţă de cele 225,9 milioane de lei din 2019. Numărul de angajaţi a crescut uşor până la 1.425 de oameni, mai arată datele de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO