Companii

Americanii de la DuPont bifează cel mai bun an în România: 300 mil. lei din seminţe

Americanii de la DuPont bifează cel mai bun an în...

Autor: Roana Rotaru

10.03.2016, 00:07 2050

Cifra de afaceri cumulată a divi­ziilor din România ale gigantului american DuPont Pioneer, companie spe­cializată pe comercializarea şi pro­ducţia de seminţe pentru diverse recolte agricole, a de­păşit 300 de mi­lioane de  lei în anul 2015. Acesta este cel mai bun an pe care colosul cu un business de 25 de miliarde de dolari l-a înregistrat în România.

„A fost cel mai bun an al nostru de până acum. Am reuşit să creştem cota de piaţă semnificativ la floarea-sorarelui şi la soia cu 4%, iar la po­rumb cu 1%. Ţinta noastră este ca peste trei ani să fim lideri de piaţă la rapiţă. Rezul­tatele bune obţinute până acum se datorează produselor noastre şi echipei de vânzări formate din aproximativ 75 de oameni, răs­pân­diţi în toate ju­deţele“, a declarat Jean Io­nescu, directorul ge­neral al companiei DuPont Pioneer Ro­mânia.

Multinaţionala ame­ricană deţine pe plan local două companii, Pioneer Hi-Bred Ro­mânia (vânzări) şi Pioneer Hi-Bred Seeds Agro (unitate de pro­ducţie şi cercetare), divizii în care lucrează în jur de 150 de angajaţi permanenţi şi 300 de sezonieri, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO