Companii

Americanii de la Emerson: Am ajuns la 2.200 de angajaţi în România şi suntem în căutare de ingineri, oameni de marketing şi IT-işti

În ultimii doi ani, concernul Emerson a vândut anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions.

În ultimii doi ani, concernul Emerson a vândut anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions.

Autor: Laurentiu Cotu

31.05.2017, 00:07 1309
Compania Emerson, parte a concernului american Emerson, cu afaceri globale de peste 20 mld. dolari, estimează pentru primul trimestru din acest an o cifră de afaceri de 34 mil. dolari (30,5 mil. euro), în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal din cauza deciziei companiei-mamă de a vinde două platforme de activitate (Industrial Automation şi Network Power). Anul trecut, cifra de afaceri realizată de Emerson în România a fost de circa 160 mil. dolari (aproximativ 151 mil. euro), în uşoară scădere faţă de anul precedent, când afacerile companiei au ajuns la 692,4 mil. lei (155,8 mil. euro), conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. „Pieţele noastre au fost afectate de factori economici co­muni şi altor companii din domeniul nostru, inclusiv reduceri de cheltuieli de capital la clienţi şi ajustarea la preţurile mai scăzute ale petrolului şi benzinei. Ar­mo­ni­zarea activităţilor noastre din România ne permite să ră­mâ­nem competitivi“, au declarat pentru ZF oficialii Emer­son din România. În ultimii doi ani, concernul E­mer­­son a vândut anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale de la cinci la două platforme prin­ci­pa­le de activitate, Emer­son Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions. Diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques au fost vândute de Emerson către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii glo­bale evaluată la 1,2 mld. dolari. Şi operaţiunile din Ro­mâ­nia ale diviziilor Leroy-Somer şi Control Tehni­ques au fost incluse în această vânzare, fiind transferate în proprietatea Nidec, care mai controlează pe piaţa locală Nidec ASI Ro din Crevedia (judeţul Dâmboviţa), preluată indirect prin cumpărarea la nivel internaţional a firmei Ansaldo din Italia, dar şi fa­bri­­ca de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (Ar­geş), preluată în prima parte a anului 2016 de la familia Co­pos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO