Companii

Americanii de la Emerson au inaugurat o platformă de producţie la Cluj, după o investiţie de 55 mil.euro

Americanii de la Emerson au inaugurat o platformă de...

Autor: Adina Oşan, Vasile Magradean

08.07.2014, 11:01 3159

Balasz Hopka, managerul Emerson SRL, a declarat, marţi, că noua investiţie înseamnă două centre care vor asigura servicii de inginerie şi asistenţă pentru sisteme europene de control şi proiecte de automatizări, dar şi o hală de producţie destinată fabricării instrumentelor de măsurare a debitului, care va oferi calibrare, servicii şi training.

Potrivit acestuia, Emerson şi-a extins platforma de producţie şi servicii de inginerie din Parcul Industrial Tetarom II din Cluj-Napoca, investiţia ridicându-se la 55 de milioane de euro. Aceasta include o clădire care va găzdui Centrul Regional de Proiecte în Inginerie şi Centrul European de Sisteme de Integrare, care vor asigura servicii de inginerie şi asistenţă pentru sisteme europene de control şi proiecte de automatizări, dar şi servicii de asamblare şi testare a sistemelor de comandă pentru proiecte din toată Europa, unde vor lucra peste 700 de persoane.

La rândul său, John Bell, director în cadrul grupului Emerson, a spus că prin produsele companiei "clienţii sunt ajutaţi să reducă consumul de energie, să reducă poluarea pentru protecţia mediului, ceea ce înseamnă o mare responsabilitate din partea noastră".

La inaugurare au mai participat, printre alţii, primarul Emil Boc, viceprimarii Gheorghe Şurubaru şi Horvath Anna, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, directorul SC Tetarom SA, Viorel Găvrea.

Campusul Emerson din Cluj-Napoca este, în prezent, unul dintre cele mai mari puncte de lucru din Europa ale companiei, având circa 2.000 de angajaţi.

Emerson produce la Cluj-Napoca regulatoare de presiune, produse de monitorizare şi asigurare a debitului, aparate de măsurare a debitului şi densităţii, sisteme de control şi automatică, generatoare de energie, echipamente electrice pentru centrale electrice fotovoltaice şi sisteme de acţionare.

Compania Emerson a deschis în 2007 prima unitate de producţie la Cluj-Napoca, iar de atunci a investit peste 75 de milioane de euro în dezvoltarea capacităţilor de producţie.

Emerson a fost înfiinţată în 1890 în St. Loius, statul american Missouri, şi a avut în 2013 vânzări totale de 25 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO