Companii

Americanii de la P&G dau drumul în 2021 unei noi fabrici unde vor angaja 120 de oameni în primii doi ani

Americanii de la P&G dau drumul în 2021 unei noi fabrici unde vor angaja 120 de oameni în primii doi ani

Autor: Cristina Roşca

14.09.2019, 13:09 3644

Unitatea de producţie din localitatea Urlaţi, judeţul Prahova, va produce capsule de detergent Ariel şi Lenor.

Gigantul american Procter&Gamble, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa mondială a bunurilor de larg consum, va dezvolta de la zero în România o nouă unitate de producţie în care va produce capsule de detergent Ariel şi Lenor. Construcţia fabricii va începe în această lună, la Urlaţi, în judeţul Prahova, lângă unitatea de producţie deja existentă unde americanii fac produse pentru îngrijirea părului.

„Ne aşteptăm să începem construcţia fabricii în septembrie 2019, construcţie care ar urma să fie finalizată în prima parte a lui 2021. Tot atunci ar urma să înceapă producţia“, spun oficialii grupului american. P&G va construi astfel primul proiect de tip greenfield din ultimul deceniu în segmentul bunurilor nealimentare. Cea mai recentă investiţie majoră aparţine tot P&G, este vorba de fabrica de la Urlaţi, un pariu de peste 100 mil. dolari.

Americanii nu au comunicat valoarea totală a investiţiei, însă grupul va primi ajutor de stat în valoare de circa 30 mil. lei.

„Ne aşteptăm ca în noua unitate de producţie să angajăm 120 de oameni în primii doi ani“, adaugă oficialii P&G. Ei nu precizează dacă este vorba de o primă fază a investiţiei sau dacă va fi întregul proiect.

 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO