Companii

Americanii de la Plastipak au recrutat un director roman

06.05.2010, 23:11 354

Plastipak, producatorul de ambalaje din PET adus de P&G inparcul industrial din Urlati (judetul Prahova), l-a numit laconducerea operatiunilor locale ale companiei pe Laurentiu Istrate,fost director al WolfPlastics Ambalaje si fost director deoperatiuni al imbuteliatorului berii Tuborg.

Americanii au cautat inca din toamna anului trecut un managerroman pentru noua subsidiara locala a Plastipak, iar potrivitdatelor din piata numirea lui Istrate a avut loc in urma cuaproximativ o luna.

Directorul Plastipak Romania a lucrat anterior la WolfPlasticsAmbalaje, un producator austriac de recipiente din plastic caredetine o fabrica langa Bucuresti. Istrate mai are o experienta de10 ani la URBB, imbuteliatorul local al Tuborg, de unde a plecat depe pozitia de director operational.

Plastipak va inaugura in a doua jumatate a anului prima saunitate de productie din Romania, la Urlati, pentru a furnizaambalaje fabricii de sampoane a P&G aflata in constructie inacest moment in localitatea respectiva.

Ambele companii vor demara productia in acelasi timp in parculindustrial din Urlati cu o suprafata de circa 30 de hectare.

Orasul Urlati, cu 12.000 de locuitori, va fi a 23-a zona deproductie a Plastipak din lume. Compania, cu afaceri de 2 miliardede dolari, a anuntat investitii de 15 mil. euro in prima faza deconstruire a fabricii din Romania. Furnizorul de ambalaje areplanificate 40 de recrutari pentru demararea productiei inRomania.

Reprezentantii producatorului au declarat anterior ca vizeazalargirea bazei de clienti deserviti din fabrica din Urlati prinincheierea unor parteneriate cu mai multi producatori locali dinindustria bunurilor de larg consum.

La nivel local, P&G este cel mai mare jucator din industriabunurilor de larg consum nealimentare. Compania detine o singurafabrica operationala in Romania, la Timisoara, unde sunt produsidetergentii Ariel, Tide, Bonux sau inalbitorul Ace.

Fabrica din Urlati este primul greenfield al Procter &Gamble de pe piata locala. Producatorul a anuntat investitii de 100mil. dolari si planuri de recrutare a 350 de angajati pentru acestproiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO