• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.4653
  • Leu / USD4.1988
Companii

Americanii de la Plastipak au recrutat un director roman

Secțiune susținută de Medlife Logo

Plastipak, producatorul de ambalaje din PET adus de P&G in parcul industrial din Urlati (judetul Prahova), l-a numit la conducerea operatiunilor locale ale companiei pe Laurentiu Istrate, fost director al WolfPlastics Ambalaje si fost director de operatiuni al imbuteliatorului berii Tuborg.

Americanii au cautat inca din toamna anului trecut un manager roman pentru noua subsidiara locala a Plastipak, iar potrivit datelor din piata numirea lui Istrate a avut loc in urma cu aproximativ o luna.

Directorul Plastipak Romania a lucrat anterior la WolfPlastics Ambalaje, un producator austriac de recipiente din plastic care detine o fabrica langa Bucuresti. Istrate mai are o experienta de 10 ani la URBB, imbuteliatorul local al Tuborg, de unde a plecat de pe pozitia de director operational.

Plastipak va inaugura in a doua jumatate a anului prima sa unitate de productie din Romania, la Urlati, pentru a furniza ambalaje fabricii de sampoane a P&G aflata in constructie in acest moment in localitatea respectiva.

Ambele companii vor demara productia in acelasi timp in parcul industrial din Urlati cu o suprafata de circa 30 de hectare.

Orasul Urlati, cu 12.000 de locuitori, va fi a 23-a zona de productie a Plastipak din lume. Compania, cu afaceri de 2 miliarde de dolari, a anuntat investitii de 15 mil. euro in prima faza de construire a fabricii din Romania. Furnizorul de ambalaje are planificate 40 de recrutari pentru demararea productiei in Romania.

Reprezentantii producatorului au declarat anterior ca vizeaza largirea bazei de clienti deserviti din fabrica din Urlati prin incheierea unor parteneriate cu mai multi producatori locali din industria bunurilor de larg consum.

La nivel local, P&G este cel mai mare jucator din industria bunurilor de larg consum nealimentare. Compania detine o singura fabrica operationala in Romania, la Timisoara, unde sunt produsi detergentii Ariel, Tide, Bonux sau inalbitorul Ace.

Fabrica din Urlati este primul greenfield al Procter & Gamble de pe piata locala. Producatorul a anuntat investitii de 100 mil. dolari si planuri de recrutare a 350 de angajati pentru acest proiect.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1262
Ieri: 4.7559
Azi: 4.1988
Diferență: 0,1121
Ieri: 4.1941
Azi: 5.4653
Diferență: -0,2591
Ieri: 5.4795
Azi: 4.1953
Diferență: 0,2054
Ieri: 4.1867