Companii

Americanii de la UMT Software caută 19 oameni pentru biroul din Cluj-Napoca

Americanii de la UMT Software caută 19 oameni pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

26.05.2015, 14:06 685

Furnizorul de soluţii pentru gestiunea proiectelor UMT CG Software, filiala locală a grupului american UMT, are în plan recrutarea a 19 oameni pentru biroul din Cluj-Napoca, unde în prezent lucrează 70 de angajaţi.

Compania a demarat deja selecţia pentru un BootCamp (o perioadă de trei săptămâni de practică intensivă) adresat absolvenţilor de master în domeniul economic, la finalul căruia tinerii vor fi angajaţi la Cluj, cu oportunitatea de a lucra apoi şi în SUA, pe postul de consultant în management la UMT Consulting Group. Selecţia vizează absolvenţi de master cu specializarea Informatică Economică sau Business, buni cunoscători ai limbii engleze. Sunt disponibile şapte locuri la BootCamp-ul ce se va desfăşura în perioada 17 august-6 septembrie.

’’Prin acest program dorim să implementăm un nou stil de recrutare, mult mai aplicat, pentru cerinţele specifice unui asemenea post. Rolul acestui consultant este să analizeze, să planifice, să conceapă şi să dezvolte strategii operaţionale pentru clienţi la nivel de departament şi companie”, a declarat Ionuţ Nechita, directorul general al UMT CG Software.

În paralel cu BootCamp-ul pentru specialişti în studii economice, compania desfăşoară în perioada iulie-august o nouă ediţie a internship-urilor pentru studenţii în IT. Anul acesta, pentru cele 12 locuri disponibile, compania a primit peste 350 de CV-uri, iar selecţia a însemnat 60 de interviuri faţă în faţă.

’’Internship-ul reprezintă, practic, o pre-angajare. Timp de două luni, practicanţii sunt plătiţi şi lucrează în program normal de opt ore pe zi împreună cu echipele noastre, astfel că avem ocazia să-i cunoaştem şi să le vedem potenţialul”, a spus Nechita.

Compania UMT CG Software a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 2 milioane de dolari (aproximativ 1,7 mil. euro), în creştere cu 30%, în dolari, faţă de anul anterior. Portofoliul de clienţi ai UMT include instituţii şi companii precum Coca Cola Australia, Departamentul de Educaţie al SUA, General Electric, JP Morgan Chase, Lego, Merck, Transportul Municipal din Helsinki, TUV. Grupul UMT este unul dintre partenerii principali ai Microsoft pentru EPM-Enterprise Project Management. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO