Companii

Americanii schimba din nou conducerea de la Solectron

19.10.2005, 21:24 146

Compania americana Solectron, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii pentru producatorii de echipamente electronice pe plan mondial, a decis schimbarea, pentru a doua oara in acest an, a conducerii din Romania.

Astfel, italianul Gianluca Testa, numit in functia de director general la sfarsitul lunii martie, a fost inlocuit cu Mike Campan, un american de origine romana.

Testa spune ca despartirea de Solectron s-a facut in conditii amiabile, infirmand informatiile aparute in presa locala potrivit carora ar fi fost schimbat pentru ca americanii nu au fost multumiti de activitatea sa.

"Totul e speculatie. Pe Mike l-am angajat chiar eu acum doua luni si l-am pregatit pentru acest post. Are o experienta deosebita. Din cate stiu a plecat din Romania in 1976. Acordul cu firma a fost sa gasesc pe cineva in locul meu. Am avut un agreement perfect cu Solectron, de inalta tinuta etica si profesionala", a declarat Testa pentru ZF Transilvania.

La randul sau, noul manager spune ca Testa nu a fost demis. "Va spun asta fara nici un dubiu. El nu a facut niciodata nimic impotriva Solectron. Noi apreciem eforturile sale si timpul care l-a pus in slujba companiei", a spus Campan.

In ceea ce priveste obiectivele pe care le are de indeplinit, noul director general spune ca are ca target principal cresterea vanzarilor.

"Vrem sa dublam vanzarile in urmatorii trei ani, sa inregistram o crestere spectaculoasa", a spus Campan. Acesta a adaugat ca deja a semnat un contract in valoare de 20 de milioane de dolari, dar nu a dorit sa precizeze care este compania client in acest caz.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor, Solectron Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 55 de milioane de euro, in crestere cu 12% fata de 2003, si un profit net de 22 de milioane de euro, cu 900% mai mare decat in 2003.

Acum ca a plecat de la conducerea Solectron, Gianluca Testa spune ca are doua optiuni: fie sa se ocupe exclusiv de firmele lui, fie sa accepte oferta primita de la o societate multinationala care activeaza in domeniul componentelor auto.

"Mi-am creat un nume si am lucrat cu profesionalim acolo unde am fost solicitat. Acum nu ma grabesc insa. Imi voi lua o luna de concediu", a declarat Testa. Acesta detine o companie specializata in proiectarea si productia sistemelor GPRS, o alta care creeaza softuri si inca o societate care produce cablaje pentru tablouri electrice.

Cu 57.000 de angajati si puncte de productie in 20 de tari, firma americana Solectron Corporation este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii pentru producatorii de echipamente electronice pe plan mondial.

Compania si-a inceput activitatea in Romania in 1997, cand a deschis fabrica de la Timisoara. In momentul de fata, fabrica are 3.000 de angajati, valoarea totala a investitiei de la Timisoara depasind 150 de milioane de euro.

Solectron produce aici aparatura electronica, de telefonie fixa si mobila, aparate pentru control medical, centrale telefonice, subansamble si componente finale.

Luna trecuta, cmpania suedeza Ericsson, cel mai mare furnizor de echipamente pentru telefonia de generatia a treia, a inaugurat o noua linie de productie in cadrul fabricii Solectron din Timisoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO