Companii

Amicii Building, controlat de fraţii Gîvan din Bistriţa-Năsăud, a crescut de 3,5 ori în 2023, ajungând la peste 12,8 mil. lei

Amicii Building, controlat de fraţii Gîvan din...

Autor: Laurentiu Cotu

28.05.2024, 00:03 90

Amicii Building, o companie de construcţii din localitatea Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, deţinută de fraţii Ionuţ Gîvan, Nicolaie Gîvan şi Adrian Gîvan, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 87,3 mil. lei (aproximativ 17,7 mil. euro), în creştere cu aproape 54% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 12,8 mil. lei (2,6 mil. euro), mai mare de aproape 3,5 ori faţă de anul precedent, când constructorul bistriţean a obţinut un câştig net de 3,7 mil. lei (752.000 de euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2023 la un număr mediu de 102 angajaţi.

Amicii Building are în portofoliu mai multe case construite, amenajări exterioare, iar în prezent se ocupă de diverse etape de construcţie pentru clădiri universitare, blocuri de locuinţe, hoteluri, hale industriale, săli de evenimente, şcoli şi grădiniţe, săli de sport. Din portofoliul Amicii Building fac parte hotelul Panoramic din Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, mai multe şcoli, cămine, săli de evenimente, hale pe structură metalică. Resortul Panoramic este, de altfel, chiar investiţia celor trei fraţi, la fel ca ansamblul rezidenţial Amicii Green Residence din Bistriţa.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro