Companii

Ana Dumitrache, CTP - cel mai mare dezvoltator logistic din România: Suprafeţele contractate cresc tot mai mult datorită dezvoltării e-commerce. Venim şi în România cu conceptul de spaţii de retail în parc

ANA DUMITRACHE, country head al dezvoltatorului de spaţii industriale şi logistice CTP România

ANA DUMITRACHE, country head al dezvoltatorului de spaţii industriale şi logistice CTP România

Autor: Bogdan Alecu

30.03.2022, 10:30 232

♦ În parcul din Cluj CTP are 50.000 mp suprafaţă închiriabilă şi este ocupat integral, iar o suprafaţă este păstrată pentru a avea rol de „buffer“ pentru chiriaşii existenţi.

Dezvoltarea companiilor în mediul online şi completarea magazinelor fizice cu cele online le determină să închirieze spaţii lo­gistice mai mari pentru a depozita pro­du­­sele necesare. În plus, pe lângă de­pozitul standard şi în România începe să se dezvolte ideea de magazin am­plasat în spaţiul dintr-o clădire de centru logistic.

„Suprafeţele contractate cresc toc­mai pentru că există o dezvoltare pe e-com­merce şi simţim acest lucru. Există o inerţie însă, o structură. Pandemia a venit şi cu su­pra­fe­ţe mai mari şi tot mai mulţi se extind pe on­line“, a explicat Ana Dumitra­che, country head al dezvoltatorului de spaţii in­dustriale şi lo­gistice CTP România, cel mai ma­re proprie­tar de centre logistice de pe piaţa locală, cu o su­prafaţă închiriabilă totală de peste 2 mil. mp.

Dincolo de partea de depozitare, în ca­drul parcului CTP din Floreşti, de lângă Cluj, cei de la Somproduct au deschis şi un magazin de 2.500 mp, în timp ce depozitul compa­niei este amplasat în imediata vecinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO