Companii

Ana Gavrilă, Retail Pharma Director, HTSS: Sisteme precum inteligenţa artificială, machine learning, ar trebui adoptate pe scară largă în viitorul apropiat

Videoconferinţa ZF Health&Pharma Summit'20

Ana Gavrilă, Retail Pharma Director, HTSS: Sisteme...

Autor: Cristina Bellu

17.09.2020, 14:11 125

Ana Gavrilă, Retail Pharma Director în cadrul HTSS, companie specializată în furnizarea de soluţii software de business, consideră că soluţiile precum inteligenţa artificială sau machine learning, ar trebui adoptate pe scară largă de către companii, în viitorul apropiat.

"În condiţiile în care traversăm o criză acută, nevoia de a avea cifre exacte şi de a putea reacţiona în concordanţă cu cifrele, reprezintă un lucru vital într-un business", a spus Ana Gavrilă, prezentă în cadrul videoconferinţei ZF Health&Pharma Summit'20.

Alte declaraţii:

Pilonii strategici ai unei societăţi moderne sunt educaţia şi sănătatea. În perioada acesta ambele direcţii au fost susţinute de tehnologie. A fost un parcurs anevoios şi pentru că societatea e mai repede reactivă în loc să fie proactivă, lucru care s-a întâmplat mai ales în sectorul educaţiei.

În sănătate a fost de bun augur reacţia rapidă a CNAS şi a MS când, printr-o ordonanţă emisă, s-a renunţat foarte repede la consultaţia directă dintre medic şi pacient, şi s-a trecut la teleconsultaţie sau la alte metode şi, la fel, s-a renunţat la reţete în farmacii.

De bun augur a fost faptul că în această perioadă au început să se implementeze soluţiile de telemedicină şi consultaţiile online, pentru a se putea menţine contactul cu pacienţii.

Acesta nu este un lucru care va trece. Ne vom mai întâlni pe viitor cu aceste lucruri şi trebuie să înţelegem că o consultaţie online poate fi la fel de eficientă ca şi în cazul contactului direct cu doctorul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO