Companii

Ana-Maria Cojocaru, CFO şi membru al boardului PORR Construct: Există o presiune a pieţei construcţiilor de a ţine costurile la un nivel scăzut. De aceea, industria are un grad mic de adopţie a digitalizării

Puteţi citi un material amplu despre Ana-Maria Cojocaru, CFO şi membru al boardului PORR Construct, în ediţia de săptămâna aceasta a revistei Business Magazin.

Puteţi citi un material amplu despre Ana-Maria Cojocaru, CFO şi membru al boardului PORR Construct, în ediţia de săptămâna aceasta a revistei Business Magazin.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.09.2021, 00:06 1163
PORR este unul dintre cei mai mari antreprenori generali prezenţi pe piaţa locală, o industrie unde companiile româneşti rivalizează cu numele străine. Digitalizarea este un pas pe care construcţiile îl fac cu greu, din cauza dorinţei de a menţine preţurile la un nivel cât mai mic, este de părere Ana-Maria Cojocaru, CFO şi membru al boardului PORR Construct, unul dintre cei mai mari constructori prezenţi pe piaţa locală. „Construcţiile sunt un pilon important al oricărei economii, iar dezvoltarea economică nu poate avea loc fără investiţii pe termen lung în produsele industriei noastre. Momentan, există în Europa de Est şi cu atât mai mult în România, o presiune a pieţei de a ţine costurile la un nivel cât mai scăzut. Acest aspect este unul dintre principalele motive pentru care industria construcţiilor este tradiţionalistă şi cu un grad mic de adopţie a digitalizării proceselor şi tehnologiilor”, spune Ana-Maria Cojocaru pentru Business Magazin. Viitorul către care speră să se îndrepte este acela în care toţi jucătorii din această industrie, de la producător până la client, o să colaboreze pentru a-şi digitaliza treptat cât mai mult procesele administrative şi operative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO