Companii

ANAF: 70.000 de firme au cumpărat certificat digital pentru a depune declaraţia unică pe internet

Autor: Marius Radu - Mediafax

02.02.2011, 12:59 195

Aproximativ 70.000 de firme au achiziţionat până marţi uncertificat digital pentru a putea depune online declaraţiaunică privind contribuţiile sociale şi impozitul pe venit(112), a declarat miercuri vicepreşedintele ANAF,Mihail Gogancea-Vătăşoiu, scrie Mediafax Business.

"Până ieri (marţi - n.r.) s-au achiziţionat certificatecalificate cu care se pot depune declaraţii pentru unnumăr de 70.000 de contribuabili. Rămâne un număr mare decontribuabili care nu au achiziţionat certificate şi pentru care amasigurat această perioadă de 6 luni de graţie în care preluămdeclaraţiile la ghişeu", a spus Vătăşoiu, într-o conferinţă depresă.

Cum se depune declaraţia unică 112. Mic ghid pentru plătitorii detaxe

El a precizat că 450.000-470.000 de contribuabli au obligaţia sădepună declaraţia unică privind plata contribuţiilorsociale şi impozitului pe venit.

Un certificat digital costă 50 de euro, însăexistă şi posibilitea depunerii mai multor declaraţii cu un singurcertificat fiscal, dacă acest lucru este asumat în faţa organelorfiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO