Companii

ANAF a vândut o vilă a Corinei Voiculescu, cu 4,55 milioane lei, după sentinţa ICA

ANAF a vândut o vilă a Corinei Voiculescu, cu 4,55...

Autor: Petriana Condrut

25.07.2016, 18:34 2576

Potrivit anunţului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, statul a obţinut 4,55 milioane lei de la o persoană fizică pentru vila din str. Av. Mircea Zorileanu nr. 80, sector 1, Bucureşti. Imobilul a aparţinut Corinei Voiculescu, iar aici s-a aflat sediul firmei Crescent.

La licitaţia de luni, o singură persoană a fost interesată, iar aceasta a depus oferta într-un plic sigilat. Potrivit anunţului, câştigătorul va primi un teren în suprafaţă de 576 mp şi construcţiile situate pe acesta: locuinţă cu regim de înălţime D+P+E+M cu suprafaţă construită la sol de 193,7 mp şi garaj cu suprafaţă construită la sol de 17,66 mp.

În august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanţa a dispus confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco. Totodată, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis confiscarea de la Dan Voiculescu a penthouse-ul din Şoseaua Kisseleff, cu o valoare estimată de 250.000 de euro. De asemenea, s-a decis şi confiscarea sumei de 3.515.756,4 dolari plus TVA aferent, chiria pe care Dan Voiculescu a încasat-o în baza contractului de închiriere a spaţiului Grivco de către Romtelecom. Pentru recuperarea acestei sume, instanţa a dispus confiscarea bunurilor mobile şi imobile şi a banilor din conturile firmelor la care Voiculescu figura ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în ţară sau în străinătate.

Instanţa a mai dispus, în cazul lui Voiculescu, confiscarea unor sume de bani pe care le are în conturi pâna la concurenţa sumei de 15 milioane de lei, la BRD, şi pâna la concurenţa sumei de cinci milioane de lei, la RBS Bank.

De asemenea, pe lângă sumele reprezentând contravaloarea acţiunilor donate de Dan Voiculescu celor două fiice ale sale, de la acestea s-a dispus confiscarea sumelor donate în urma închirierii spaţiului Grivco către Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO