Companii

Analiză Dunwell: 23 centre de distribuţie aprovizionează zilnic lanţurile de magazine ale celor mai mari retailer. ” România dispune de stocuri suficiente de produse şi nu vor exista probleme cu aprovizionarea magazinelor în perioada următoare”

Analiză Dunwell: 23 centre de distribuţie...

Autor: Roxana Rosu

26.03.2020, 10:49 357

Un număr de 23 de centre de distribuţie aprovizionează zilnic magazinele celor mai mari nouă retaileri din întreaga ţară, două treimi din suprafaţa parcurilor logistice fiind în sudul României, arată o analiză a Dunwell, agenţie de Real Estate specializată în sectorul industrial.

Grupurile Kaufland, Carrefour, LIDL, Metro, Profi, Mega Image, Auchan, REWE şi Cora dispun de un total de peste 950.000 mp de spaţii de depozitare, din care sunt aprovizionate zilnic cele peste 3.000 de magazine din România.

"În ciuda perioadei mai dificile pe care o traversăm, marcată de multe incertitudini cauzate de răspândirea COVID-19 în lume, marile lanţuri de retail sunt aprovizionate zilnic, în condiţii de maximă siguranţă, din cele 23 de centre de distribuţie de pe întreg teritoriul României. Ţara noastră dispune de stocuri suficiente de produse şi nu vor exista probleme cu aprovizionarea magazinelor în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât tirurile care transportă mărfuri internaţionale au primit undă verde pentru circulaţia în spaţiul comunitar (UE), astfel că riscul ca depozitele şi, ulterior, magazinele, să rămână fără mărfuri, este scăzut", a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.

Pe regiuni, cu 14 centre de distribuţie, zona Munteniei deţine peste două treimi din suprafaţa totală a depozitelor din care sunt aprovizionate marile magazine, cu peste 615.000 mp, unde se desfăşoară activitatea tuturor celor nouă mari lanţuri de retail din România.

Majoritatea investiţiilor sunt în zona Capitalei, cu peste 400.000 mp în proiecte din zonele de Vest (Carrefour, LIDL, Profi, Cora), Nord (Auchan, Carrefour, Metro, REWE, Mega Image) dar şi Sud (Mega Image).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO