Companii

Analiză IBC Focus: Jumătate dintre arhitecţi estimează o creştere a cifrei de afaceri în 2023. Onorariile vor fi mai mari, pe fondul inflaţiei

Analiză IBC Focus: Jumătate dintre arhitecţi...

Autor: Roxana Rosu

29.12.2022, 12:47 153

Arhitecţii se aşteaptă la o creştere a cifrei de afaceri anul viitor, în condiţiile în care inflaţia şi presiunea pe salarii îi va determina pe cei mai mulţi dintre ei (76%) să bugeteze o creştere a onorariilor practicate, arată o analiză realizată de IBC Focus.

Mai mult de jumătate dintre arhitecţi (55,5%) estimează o creştere a cifrei de afaceri în următoarele 12 luni şi doar un sfert (28,6%) sunt pesimişti şi estimează o scădere.

Predicţiile lor sunt în linie cu estimările marilor constructori din România, care văd o creştere pe segmentele de investiţii publice, în paralel cu investiţiile industriale şi cele rezidenţiale. Infrastructura, domeniul rezidenţial, utilităţile şi domeniul industrial sunt domeniile care vor înregistra o creştere în următorul an, potrivit arhitecţilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO