Companii

Analiză ONV LAW: Principalele aeroporturi din România şi în infrastructura critică aeriană vor atrage investiţii de aproape 1 mld.euro până în 2024

Analiză ONV LAW: Principalele aeroporturi  din România...

Autor: Roxana Rosu

24.03.2023, 10:37 320

Principalele aeroporturi din România  au în derulare proiecte de investiţii de peste 530 milioane euro, iar în infrastructura aeriană critică vor fi realizate curând investiţii de peste 400 milioane euro, pe fondul creşterii fluxului de pasageri, dar şi ca urmare a deciziilor strategice de întărire a bazelor NATO din România, potrivit unei analize realizată de ONV LAW.

Unele dintre proiecte sunt în curs de derulare încă din 2022, majoritatea investiţiilor urmând a fi absorbite până în 2024.

Finanţările provin din fonduri locale sau de la bugetul de stat, dar şi fondurile europene accesate de autorităţi au o pondere semnificativă în dezvoltarea insfrastructurii aeriene locale. Unele proiecte de modernizare au fost începute anul trecut, iar altele vor fi demarate în 2023.

Printre cei mai mari beneficiari ai investiţiilor anunţate se numără Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Aeroportul Braşov, aeroporturile din Craiova, Iaşi, Cluj - Napoca sau Constanţa. Potrivit datelor analizate de ONV LAW, topul investiţiilor este dominat de aeroportul Henri Coandă, care beneficiază de o investiţie de 163 de milioane de euro, pentru modernizarea căilor de rulare şi extinderea platformei de parcare a aeronavelor. Lucrările au demarat în etape, în 2022, iar termenul de finalizare este de 2 ani.

Aeroportul Internaţional Braşov reprezintă o investiţie de 130 milioane de euro şi va deveni operaţional din 15 iunie 2023, la Aeroportul Internaţional Craiova se derulează o investiţie de 100 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal, cu termen de finalizare în 2024.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO