Companii

ANALIZĂ REAL-ESTATE. Stocul de birouri din Capitală a trecut de 3 milioane mp: Cel puţin 80.000 mp vor mai fi livraţi până la finalul lui 2019

Autor: Bogdan Alecu

15.11.2019, 18:06 348

Şase noi clădiri de birouri urmează a fi livrate până la finalul lunii decembrie a acestui an în care vor lucra cel puţin 8.000 de corporatişti, cea mai importantă livrare urmând a fi Ana Tower, clădirea construită de George Copos în zona Expoziţiei.

Stocul total de spaţii moderne de birouri din Bucureşti a ajuns la finalul primelor trei trimestre din 2019 la aproximativ 3,16 mil. mp, cu 15% mai mult decât perioada similară a anului trecut, cu o rată generală de neocupare de 9,3%. În primele nouă luni ale anului s-au finalizat 10 proiecte de birouri care  împreună însumează peste 254.000 mp, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

Pe fondul noilor livrări, gradul de neocupare a urcat în Bucureşti de la 8,7% în cel de-al doilea trimestru la 9,3% în trimestrul al treilea. Pe de altă parte, potrivit CBRE, birourile de clasă A şi B, cu acces la metrou sau la transport public, au în continuare un nivel scăzut de neocupare, de sub 10%, în timp ce dacă sunt luate în calcul numai birourile de clasă A, gradul de neocupare este de 5,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO