Companii

ANALIZĂ. Trei proiecte solare mamut au fost avizate în iunie. Al doilea val verde devine fără îndoială solar. Galaţiul preia coroana de cel mai verde judeţ în noua rundă de regenerabile

ANALIZĂ. Trei proiecte solare mamut au fost avizate în...

Autor: Roxana Petrescu

14.08.2022, 12:35 6124

♦ Noul val verde de investiţii în proiecte eoliene şi solare se vede până acum numai în avize sau contracte de racordare la reţea ♦ Capacitatea instalată a proiectelor, a celor care chiar injectează energie în reţea, a rămas neschimbată în ultimul an de zile ♦ Ieri, peste 30% din energia României venea din parcurile eoliene, industrie care din păcate a fost blocată timp de aproape un deceniu.

În perioada din 2020 şi până în prezent şi-au primit avizele tehnice sau contractele de racordare la reţea aproape 7.000 MW în proiecte de energie eoliană sau solară. Doar pentru comparaţie, ieri în tot sistemul energetic local pompau electricitate tot 7.000 MW, din diferite surse de producţie, cea mai importantă fiind, în timpul după-amiezii, chiar energie eoliană.

Din cei aproape 7.000 MW cu actele în regulă pentru continuarea dezvoltării, circa 3.800 MW erau numai în parcuri solare, po­trivit unei centralizări făcute de ZF pe baza datelor publice ale Transelectrica. Dacă în pri­mul val de energie verde, din 2009-2014, eo­lienele au dominat investiţiile, acum lu­crurile vor sta diferit, conform statisticilor actuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO