Companii

ANALIZĂ ZF. Bilanţ sumbru: aproape 190.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă. „Situaţia se va deteriora în continuare. Costul social este masiv”

ANALIZĂ ZF. Bilanţ sumbru: aproape 190.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă. „Situaţia se va deteriora în continuare. Costul social este masiv”

Florin Godean, country manager, Adecco România & Ungaria: Va fi un impact economic al încheierii acestor contracte, însă tipul acesta de criză ne va ajuta să ne reaşezăm. Raluca PÎrvu, business manager la BPI Group: Trebuie să înţelegem că dacă o fabrică se închide, chiar şi temporar, urmează efecte în lanţ în alte sectoare.

Autor: Ramona Cornea

07.04.2020, 18:20 277
Ieri, aproape 190.000 de angajaţi aveau contractele de muncă încetate, iar alţi 950.000 de angajaţi din România erau în şomaj tehnic. În companiile din România lucrau la începutul anului 4,2 milioane de salariaţi. „Pe lângă tot stresul şi anxietatea din această perioadă, apare şi grija zilei de mâine pentru cei care au fost concediaţi”. „Deocamdată guvernul se concentrează pe urgenţă şi nu a venit cu măsuri de stimulare a pieţei muncii. Deocamdată se sting doar incendiile”. Unu din patru angajaţi din com­panii se afla ieri, 6 apri­lie, în şomaj tehnic sau fără loc de muncă, arată datele cen­tra­lizate zilnic de Minis­terul Muncii care nu­mă­ră un total de 1,14 mili­oa­ne de con­tracte de mun­că sus­pendate sau încetate de la debutul crizei provocate de noul coro­na­vi­rus. „Probabil este vorba de neîncrederea în sistem. Când ai un şomaj tehnic, angajatorul te aduce înapoi, îţi reiei activitatea, facem un efort cu toţii şi lucrurile revin la normal după. Însă când contractul de muncă este încetat, perspectiva aceasta a dispărut. Situaţia economică nu este cea mai fericită acum, situaţia de pe piaţa muncii este una incertă. Astfel, pe lângă tot stresul şi anxietatea din această perioadă apare şi grija zilei de mâine pentru cei care au fost concediaţi“, explică Florin Godean, country manager, Adecco România & Ungaria.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO