Companii

ANALIZĂ ZF. Ce firme „semnează“ construcţia şi modernizarea unora dintre cele mai mari aeroporturi din România?

În 2021, compania spaniolă FCC Construccion a terminat proiectul de modernizare a pistei aeroportului din Bacău.

În 2021, compania spaniolă FCC Construccion a terminat proiectul de modernizare a pistei aeroportului din Bacău.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.04.2022, 20:20 434

Constructorii spun, în ultimele luni, că nesiguranţa generată de scumpirile accelerate ale materialelor de construcţii îi determină pe mulţi dintre ei să se gândească de două ori înainte de a se înscrie la o licitaţie, ţinând cont de riscul ca materialele să continue să se scumpească.

Companii româneşti precum Bog’Art şi Concelex, dar şi străine, precum Strabag şi FCC Construccion, au câştigat în ultimii ani contracte pentru a construi sau a moderniza aeroporturile din România.

Cel mai recent, austriecii de la Strabag au câştigat un contract de peste 66 de milioane de euro (327,9 mil. lei) pentru construirea noului terminal de pasageri al aeroportului din Iaşi. Proiectul este finanţat din fonduri europene, iar contractul vizează servicii de proiectare, elaborarea documentaţiei tehnice (pentru care sunt alocate 4 luni) şi execuţia lucrărilor (12 luni). Termenul de finalizare a investiţiei este decembrie 2023, conform unui anunţ al Aeroportului Iaşi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO