Companii

Analiză ZF. Cei mai mari trei producători de biciclete fac afaceri de 1 mld. lei cu 1.000 de salariaţi

Analiză ZF. Cei mai mari trei producători de biciclete...

Autor: Cristina Roşca

11.06.2019, 07:22 1763

România are trei producători de biciclete şi părţi componente în top 200 cei mai mari exportatori locali, cele trei companii - Madirom Prod (companie controlată de Decathlon), Eurosport DHS şi Mechrom Industry -având un business cumulat de peste 1 mld. lei anual cu aproape 1.000 de salariaţi.

În umbra celor mari, companii controlate de străini, se dezvoltă şi businessuri locale de mici dimensiuni. În total sunt şapte jucători care „fac regulile pe piaţă“, producând fie biciclete, fie părţi componente.

Unele firme asamblează produse pentru Decathlon - Sport Mechanical Workshop şi Nextcity, altele realizează părţi componente pentru grupul din care fac parte - DHS Bike Parts. Acestora li se adaugă şi Atelierele Pegas, o companie care a reînviat brandul istoric Pegas.

Cel mai puternic jucător din producţia de biciclete din România este grupul francez Decathlon care realizează local vehicule pe două roţi pe care apoi le trimite în toată lumea.

Potrivit datelor ZF, cea mai mare parte a producţiei de biciclete pleacă peste hotare, ajungând în magazinele de echipamente sportive din toată lumea, cum este şi cazul Decathlon sau Intersport.

O parte din articole se întorc în magazinele din România, însă consumul local este încă redus, vânzăriile de biciclete fiind de circa 100 de milioane de euro şi jumătate de milion de bucăţi, conform estimărilor ZF pe baza celor mai recente date.

Producţia de vehicule pe două roţi merge spre 1 milion de articole, conform celor mai recente date ale ZF. Acesteia i se adaugă şi părţile componente cu o valoare de circa 300 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO