♦ Liderul pieţei de restaurante, unul dintre cei mai mari jucători din comerţul alimentar local, două companii din FMCG, două din farma, alături de unele din tehnologie şi-au schimbat conducerea în 2020, un an marcat de pandemia de Covid-19 ♦ Firmele care au operat schimbări de management în acest an provin din domenii variate, însă există şi sectoare precum turism, transporturi sau auto unde activitatea e coordonată de aceiaşi manageri şi executivi de top.
Circa 20 de companii mari din economie - ce provin din domenii diverse, de la cafenele la farma şi de la restaurante la tehnologie – şi-au schimbat şefii în acest an. Numărul de expaţi aduşi la cârma unor afaceri locale în 2020 este depăşit de cel al românilor numiţi în poziţii precum cele de CEO sau director general. Mai exact, raportul este de şase expaţi şi 14 manageri români. Aceasta nu este o noutate dat fiind că în ultimii ani se remarcă prezenţa unui număr tot mai mare de români care ajung în funcţii de top management. E vorba de executivii cu experienţă locală şi internaţională, care au crescut în cadrul aceleiaşi companii sau al altora din industrie. Unii dintre ei sunt şcoliţi afară sau şi-au dezvoltat cariera şi pe alte pieţe înainte de a prelua conducerea afacerilor pe care azi le au pe mână