Companii

Analiză ZF. Cinci investitori financiari care şi-au orientat atenţia către alte zări. Ce fonduri de private equity au renunţat la a mai investi în România? Enterprise Investors şi Resource Partners au făcut ultimele exituri, în 2022

Analiză ZF. Cinci investitori financiari care şi-au...

Autor: Cristina Roşca

01.03.2023, 17:00 588

Un investitor strategic cumpără o companie cu gândul de a o dezvolta pe termen lung şi foarte lung Un fond de investiţii are, pentru fiecare business preluat, planuri pe termen mult mai scurt, în medie, 4-6 ani Ce se întâmplă după? Investeşte în alte firme din aceeaşi ţară sau îşi mută atenţia către pieţe noi.

Enterprise Investors, Resource Partners, SigmaBleyzer, Ge­misa Investments şi Advent sunt cinci fonduri de private equity care nu mai au România pe harta investi­ţiilor actuale, conform unei analize ZF. Advent mai are în România operaţiunile Zentiva, dar ca parte a unui portofoliu internaţional, nu ca o investiţie locală.

Dintre cei cinci, unii actori au renunţat la a mai investi în România acum ceva ani. Enterprise Investors şi Resource Partners însă, au realizat ultimele exituri în 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO