Companii

ANALIZĂ ZF. Cine a pariat în ultimul deceniu pe piaţa locală a serviciilor medicale private, care a ajuns la peste 2 miliarde de euro anual?

ANALIZĂ ZF. Cine a pariat în ultimul deceniu pe piaţa...

Autor: Georgiana Mihalache

01.02.2023, 18:15 751

Fonduri de investiţii sau grupuri internaţionale din Statele Unite, Italia, Polonia, Elveţia, sau Turcia au mizat pe dezvoltare în industria sănătăţii private din România Piaţa a ajuns la peste 2 miliarde de euro anual şi a avut o creştere puternică mai ales din 2015 încoace.

În ultimul deceniu, 11 jucători internaţionali, fonduri de investiţii, grupuri antreprenoriale sau grupuri medicale internaţionale au cum­părat sau au construit afaceri în domeniul medical pri­vat în România.

Nu pentru toate in­ves­tiţiile sau tranzac­ţiile există informaţii publice privind suma plă­tită, însă ele s-au ridicat la zeci şi chiar sute de milioane de euro. Ziarul Financiar a adu­nat 11 astfel de tranzacţii în ultimul deceniu.

În 2010, fondul american de investiţii Advent International a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la reţeaua Regina Maria pentru circa 30 mil. euro, potrivit datelor ZF, marcând cea mai mare tranzacţie de la vremea respectivă din serviciile me­di­c­ale private. Advent a intrat în acţionariatul ope-ra­torului privat cu 80%, iar restul au rămas la fon­datorul companiei, medicul Wargha Enayati.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO