Companii

ANALIZĂ ZF. Constructorii vor să lucreze mai mult în proiecte publice: Ne orientăm businessul către sectoarele unde există fonduri pentru investiţii

ANALIZĂ ZF. Constructorii vor să lucreze mai mult în proiecte publice: Ne orientăm businessul către sectoarele unde există fonduri pentru investiţii

Ponderea proiectelor derulate de Concelex a fluctuat în cei aproape 30 de ani de activitate într-un sens similar cu piaţa – proiecte majoritar din zona privată în anii de boom imobiliar, reorientarea spre sectorul public după ce piaţa imobiliară a căzut.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.08.2021, 00:07 111

Investiţiile publice se văd deocamdată în anunţurile făcute de autorităţi De pildă, nouă sectoare de autostradă pentru România se află în stadiu de proiectare la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lungimea totală a acestora fiind de peste 240 de kilometri.

Companii cu istoric în piaţa construcţiilor – pre­cum Concelex, Bog’Art sau PORR, dar şi firme mai noi în do­­meniu – îşi reorien­tea­ză stra­tegiile şi pariază în proporţii mai mari pe proiectele din sectorul public.

„Ne orientăm businessul către sectoarele unde există fonduri pentru investiţii. Investiţia din sectorul public este motorul care pune întreg angre­najul în mişcare. Interesul pentru dez­voltare venit din zona publică atrage automat investiţii private”, spune Radu Piţurlea, vice­pre­şedintele firmei de construcţii Concelex.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO