Companii

Analiză ZF. Cum arată magazinul viitorului: Retailerii deschid tot mai multe case de marcat fără casier. În unele reţele, trei din zece case sunt de tip self-checkout

Analiză ZF. Cum arată magazinul viitorului: Retailerii...

Autor: Cristina Roşca

27.03.2022, 19:01 582

Primele case de marcat fără casier au fost implementate în România acum circa cinci ani de francezii de la Carrefour şi Auchan În pandemie însă, pentru că oamenii îşi doreau să interacţioneze cât mai puţin cu alţi oameni şi pentru că voiau să evite aglomeraţia, aceste aparate au devenit tot mai populare, iar retailerii au inaugurat tot mai multe Există însă şi unii jucători care încă nu au adus tehnologia în magazine. De ce?

Retailerii din comerţul mo­dern local dezvoltă reţeaua de case de marcat de tip self-checkout, pentru anul acesta fiind aşteptate câteva sute de noi astfel de unităţi, potrivit estimărilor făcute de ZF pe baza infor­ma­ţiilor furnizate de jucătorii din piaţă.

În total, în hipermarketurile, supermar­keturile şi magazinele de proximitate din România sunt circa 1.500-2.000 de astfel de aparate ce permit clienţilor să îşi scaneze singuri produsele şi să le plătească, fără a mai interacţiona cu un casier, conform calculelor făcute de ZF ce pornesc de la datele din 2021 şi care ţin cont de ce investiţii au fost făcute între timp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO