Companii

ANALIZĂ ZF. Cum au arătat vânzările producătorilor români de medicamente la export în S1/2022? Între 2% şi 46% din vânzări vin din pieţele externe

Autor: Georgiana Mihalache

23.10.2022, 10:45 212

♦ Cel mai bine la export stă Zentiva SA, parte din grupul cu acelaşi nume, cu 46% din cifra de afaceri din primul semestru realizată din vânzările în afara ţării ♦ Biofarm a rămas constant de la an la an, cu doar 2% din vânzări făcute din export, însă planurile companiei sunt de creştere a acestui segment.

Exporturile de medicamente sunt pentru mulţi producători locali un motor puternic de dez­voltare, în contextul în care piaţa românească este dominată de importurile a­cestor produse. Cei trei producători locali listaţi la bursă au avut o pondere de la 2% la 46% din cifra de afaceri realizată în primul semes­tru din 2022, potrivit datelor adunate de ZF.

Pentru producătorul de medicamente Zentiva SA, vânzările realizate în primul semestru din 2022 au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţie trecută de companie în raportul pe bursă la capitolul „realizări“.

Din cifra de afaceri de 362,6 mil. lei a Zentiva SA în primul semestru din 2021, vânzările pe piaţa locală au fost de de 193,5 mil. lei, în timp ce la export, vânzările au fost de 169,1 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO