Companii

ANALIZĂ ZF. Directiva europeană antiplastic, care trebuia transpusă în legislaţie până la 3 iulie, nu şi-a făcut loc şi în România. Unii retaileri au retras produsele complet de la raft, alţii încă mai lucrează: Este un proces de tranziţie

ANALIZĂ ZF. Directiva europeană antiplastic, care...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.07.2021, 13:36 481

Cora şi Carrefour au început demersurile pentru retragerea produselor de unică folosinţă din plastic de pe rafturile lor, însă urmează să renunţe complet la ele în perioada următoare, după terminarea stocurilor Retaileri precum Lidl şi Kaufland au eliminat aceste produse treptat începând de anii trecuţi.

Data de 3 iulie 2021 a fost pentru Uniunea Euro­peană momentul zero pentru oprirea vânzărilor de produse de unică folo­sinţă din plastic, o directivă UE care a impus statelor să adopte măsuri pentru ca produsele de plastic precum farfurii de unică folosinţă, tacâmuri, paie, beţişoare de amestecat, suporturi de baloane şi beţişoare de urechi să nu mai poată fi vândute pe piaţa europeană.

Directiva trebuia transpusă în legislaţia ţărilor UE până la 3 iulie 2021, însă România nu s-a conformat până acum. Bulgaria, Slovacia, Cehia şi Polonia sunt în aceeaşi situaţie. În aceste condiţii, marii retaileri au adoptat, fiecare în propriul ritm, măsura retragerii obiectelor de unică folosinţă de pe rafturile lor.

De pe 3 iulie 2021, retailerul franco-bel­gian Cora a retras produsele de unică folosinţă din plastic vizate de Directiva privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, cu anumite excepţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO