Companii

Analiză ZF. După cel mai dificil an din industria ospitalităţii, 2021 a adus cel mai mare număr de companii din piaţa unităţilor de cazare: anul trecut, peste 9.800 de companii ofereau servicii de cazare

Analiză ZF. După cel mai dificil an din industria...

Autor: Miruna Diaconu

04.08.2022, 18:30 92

Turismul pierde în fiecare an din ce în ce mai mulţi angajaţi. Odată cu izbucnirea pandemiei, mulţi salariaţi s-au reorientat către alte domenii, iar anul trecut industria a mai pierdut încă 1.000 de oameni.

Anul 2021 a înregistrat un număr record de companii care oferă servicii de cazare, astfel, după un 2020 consi­derat cel mai dificil an din istoria industriei, anul trecut piaţa unităţilor de cazare a numărat 9.800 de companii, conform datelor de la Registrul Comerţului.

În 2020, industria număra 9.200 de com­panii, pe când cu un an în urmă numărul acestora a fost de doar 8.600 de firme. Creşterea numărului de companii din acest sector se datorează şi faptului că mici antre­prenori au investit în diverse unităţi de cazare, având în vedere că pandemia a re­pre­zentat şansa românilor de a-şi redesco­peri ţara, iar cele mai căutate cazări au fost cele de mici dimensiuni, izolate şi departe de agitaţia oraşelor. Cu toate că numărul companiilor a fost în creştere anul trecut, cifra de afaceri totală înregistrată de aceste firme a fost sub nivelul din 2019, anul de referinţă pentru industria ospitalităţii. Astfel, veniturile totale ale industriei au fost de 6,7 miliarde lei, mult peste nivelul din 2020, dar la o diferenţă de 15% faţă de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO