Companii

Analiză ZF. Guvernul a aprobat în 2020 ajutoare de stat pentru 30 de proiecte cu o valoare totală a investiţiilor de peste 500 milioane de euro

Analiză ZF. Guvernul a aprobat în 2020 ajutoare de stat...

Autor: Cristina Roşca

24.03.2021, 19:15 1007

♦ Valoarea ajutoarelor de stat sare de 170 mil. euro pentru proiectele aprobate anul trecut ♦ Ca urmare a acestor investiţii ar urma să se creeze circa 3.400 de locuri de muncă ♦ Numărul proiectelor aprobate să primească ajutor de stat a fost mai mare în 2020, an marcat de pandemia de COVID-19, decât în cei doi ani anteriori.

Guvernul a aprobat în 2020, an marcat de pandemia de COVID-19, ajutoare de stat pentru 30 de pro­iecte, ce au o va­loa­rea totală a investi­ţiilor de peste 500 mil. euro. Numărul de ajutoare de stat este aproape dublu faţă de 2018 şi mai mare şi decât în anul anterior, deşi acea perioadă era una de creştere economică.

„Considerând contextul nefavo­rabil care s-a derulat pe tot parcursul anului 2020, din cauza pandemiei COVID-19, ne-am fi aşteptat ca atât autorităţile, cât şi investitorii să nu prioritizeze proiecte noi, de dezvol­tare, ci mai degrabă să fie prudenţi şi să se adapteze situaţiei. Când am tras linie la finalul lui 2020 am constatat că temerile noastre nu s-au adeverit. Din contră, numărul investiţiilor progra­mate a crescut şi de asemenea numărul proiectelor aprobate pentru finanţare prin ajutor de stat este mai ridicat“, spune Iulian Sorescu, expert în ajutoare de stat, consultant finan­ciar şi de business şi intrapreneur în cadrul casei de avocatură Noerr. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO