Companii

ANALIZĂ ZF. Harta cafenelelor de specialitate din principalele oraşe europene: Bucureştiul e sus în top, pe locul şase, dar departe de liderii Londra şi Praga

ANALIZĂ ZF. Harta cafenelelor de specialitate din...

Autor: Cristina Roşca

12.04.2023, 17:45 1075

♦ Jucătorii din piaţa locală de HoReCa au declarat în mai multe rânduri că Bucureştiul este al doilea oraş din Europa după numărul cafenele de specialitate, după Londra, însă între timp acest tip de afaceri s-a dezvoltat puternic şi în alte urbe ♦ Cafenelele de specialitate au prins foarte bine în Europa de Est, astfel că Praga, Budapesta, Bucureşti şi Varşovia depăşesc multe oraşe din Occident.

Bucureştiul are 78 de cafenele de spe­cialitate, aproape la fel de multe ca Budapesta (79), nu­măr ce îi asigură locul al şaselea în topul oraşelor euro­pene după numărul de astfel de localuri. Pe pri­mele poziţii se află Londra şi Praga, singu­rele două urbe unde sunt înregistrate peste 100 de ca­fe­nele de specialitate, urmate la dis­tanţă considerabilă de Berlin şi Paris, arată o ana­liză ZF pe baza datelor oferite de plat­forma European Coffee Trip. Această plat­formă are câte un ghid pentru fiecare oraş im­por­tant de pe Bătrânul Continent. Astfel, aici pot fi înregistrate cafenelele de spe­cia­litate.

Jucătorii din piaţa locală de HoReCa au declarat în mai multe rânduri că Bucureştiul este al doilea oraş din Europa după numărul cafenele de specialitate, după Londra, însă între timp acest tip de afaceri s-a dezvoltat puternic şi în alte urbe. Cafenelele de specialitate au prins foarte bine în Europa de Est, astfel că Praga, Budapesta, Bucureşti şi Varşovia depăşesc multe oraşe din Occident.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO