Companii

Analiză ZF. Harta producătorilor locali de medicamente: Bucureşti şi Târgu Mureş au atras cele mai multe investiţii în fabrici de medicamente cu 11 producători care au cumulat 2 mld. lei cifră afaceri în 2019

Analiză ZF. Harta producătorilor locali de medicamente:...

Autor: Georgiana Mihalache

01.08.2020, 12:13 1233

♦ Marile oraşe Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi, Constanţa îşi împart fabricile de medicamente ♦ Capitala şi Târgu Mureş au atras cele mai multe investiţii, fiind şi centre universitare puternice ♦ În total, în 20 de fabrici locale de medicamente lucrează 6.000 de oameni cumulat.

Harta fabricilor locale de medicamente arată o polarizare a companiilor în special în Bucureşti, care are şapte unităţi de producţie mari, inclusiv al doilea şi al cincilea jucător din piaţă - Zentiva, respectiv Biofarm. Al doilea oraş ales de investitori pentru dezvoltarea fabricilor este Târgu Mureş, cu patru fabrici locale, printre care Sandoz şi Gedeon Richter.

La aceste oraşe se adaugă Cluj Napoca, cu două fabrici, printre care producătorul Terapia, cea mai mare fabrică locală de medicamente, Iaşi, cu două fabrici, compania deţinută de stat, Antibiotice, având unitatea de producţie în Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO