Companii

ANALIZĂ ZF. Industria textilă europeană are nevoie de 400.000 de muncitori până în 2030. Rădăcinile industriei sunt în Europa, nu ar trebui să pierdem această moştenire. România este una dintre ţările unde acest domeniu atârnă cel mai greu în exporturi

ANALIZĂ ZF. Industria textilă europeană are nevoie de...

Autor: Cristina Roşca

13.11.2019, 19:35 962

Industria textilă, de îmbră­că­minte şi încălţăminte este una strategică în Europa, repre­zentând un business anual de 200 de miliarde de euro, cu un total de 2,2 milioane de oameni (dintre care 66% femei) şi 225.000 de companii, potrivit presei interna­ţionale care citează Comisia Euro­peană.

„În ţări precum Portugalia, Italia, Spania, România şi Polonia, această industrie cântăreşte greu în exporturi”, spune aceeaşi sursă.

Din cele mai recente date ZF, în producţia de haine, încălţăminte şi textile din România lucrează puţin sub 200.000 de oameni, angajaţi în 9.800 de firme cu afaceri cumulate de 22,6 mld. lei (4,7 mld. euro) anul trecut. Aproape toată producţia ia drumul pieţelor străine, astfel că acest sector contribuie cu circa 7% la totalul exportului. Ponderea a scăzut de la aproape o treime în anii ’90, însă continuă să atârne greu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO