Companii

ANALIZĂ ZF. Misiune imposibilă: Proiectele de construcţii anunţate în România au nevoie de încă 350.000 de oameni pe şantiere

ANALIZĂ ZF. Misiune imposibilă: Proiectele de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.01.2021, 11:44 1540

♦ Practic, ar fi nevoie de o dublare a personalului din construcţii existent astăzi sau chiar mai mult decât atât ♦ Datele statistice arată că numărul de angajaţi din domeniul construcţiilor a ajuns în 2019 aproape de 375.000, după o creştere de 9% comparativ cu anul precedent.

La circa 350.000 de oameni se ri­di­că deficitul de angajaţi de pe şan­tierele din România, da­că toate proiectele anunţate – pu­bli­ce şi private – ar urma să fie du­se la îndeplinire. Din acest număr, cam 100.000 ar trebui să fie angajaţi calificaţi, pentru sarcini care necesită experienţă şi pregătire, spun constructorii din România.

Practic, ar fi nevoie de o dublare a personalului din construcţii existent astăzi sau chiar mai mult decât atât, ţinând cont că, potrivit estimărilor ZF, puţin peste 300.000 de oameni au mai rămas să lucreze în construcţii după declanşarea pandemiei în România.

„Ar fi nevoie de încă aproximativ 350.000 de muncitori pentru şantierele şi proiectele deja anunţate pe termen scurt şi mediu la nivel naţional, o dublare aproape a efectivului actual, astfel că este extrem de important să atragem forţa de muncă calificată, stabilă înapoi în România“, spune Radu Piţurlea, vicepreşedintele companiei de construcţii Concelex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO