Companii

ANALIZĂ ZF. Ce mutări au realizat investitorii financiari în România în 2021: Şapte fonduri de investiţii au făcut tranzacţii noi pe piaţa locală, în timp ce alţi cinci jucători şi-au consolidat prezenţa prin achiziţii de tip bolt-on. Un singur exit în acest an

ANALIZĂ ZF. Ce mutări au realizat investitorii...

Autor: Cristina Roşca

10.12.2021, 18:01 725

Trei fonduri de investiţii noi şi-au pus România pe hartă în 2021, făcând în acest an prima tranzacţie locală, e vorba de Sarmis Capital, BlackPeak Capital şi EquiLiant Capital, acesta din urmă avându-i în spate pe fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, cel mai mare business antreprenorial românesc Sectorul medical, real-estate-ul, producţia de mobilier şi cea alimentară au fost cele mai căutate domenii pentru achiziţii în acest an Se remarcă un apetit crescut pentru businessurile antreprenoriale.

Zece tranzacţii noi au fost parafate în acest an în România de şapte fonduri de investiţii care s-au aflat la cumpărare şi care au găsit pe plan local ţinte intere­sante de achiziţii, în spe­cial în rândul compa­niilor antrepre­noriale, arată o analiză a ZF care a studiat mutările celor mai importanţi jucători financiari ac­tivi deja sau nou-intraţi pe plaiuri mioritice. Acestor mutări li se adaugă şi o serie de tranzacţii de tip bolt-on, realizate de alte cinci fonduri, dar şi de un al şaselea care a făcut şi o preluare directă. Este vorba de achiziţii făcute de companiile din porto­fo­liul acestor investitori, deal-uri care le ajută să îşi consolideze prezenţa în România.

La polul opus, un singur fond a făcut exit, este vorba de Rohatyn Group, care a vândut reţelele de magazine Animax şi MaxiPet către firma de private equity A&M Capital Europe la trei ani de la preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO