Companii

ANALIZĂ ZF. P&G reintră în producţia de detergent, o piaţă de 1 mld. lei anual. De departe, cel mai mare jucător este grupul german Dali Production România

Autor: Cristina Roşca

19.09.2019, 16:33 520

♦ România produce detergent, săpun şi produse de întreţinere de 1 mld. lei. Piaţa aproape s-a dublat în perioada 2009-2018 deşi numărul de jucători a crescut cu doar 25%, la 219 firme ♦ De departe, cel mai mare jucător de pe această piaţă este grupul german Dalli Production România, mai exact compania care a preluat fabrica de detergent pudră a P&G de la Timişoara.

Grupul american P&G a con­firmat recent că va des­chide o nouă unitate de producţie în Româ­nia, o fabrică unde va realiza detergent li­chid sub formă de capsu­le sub mărcile Ariel şi Lenor. Gigantul reintră astfel pe o piaţă de unde s-a retras în 2014 când a vândut fabrica de detergent pudră de la Timi­şoa­ra către nemţii de la Dalli. Acum, aceş­tia din urmă sunt liderul unei pieţe de 1 mld. lei.

Totuşi, P&G in­tră pe un alt seg­ment, cel al deter­gen­tului lichid sub for­mă de capsule, un segment de piaţă nou, în plină dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO